Acaí - mocný antioxidant z Amazonie

21. března 2013 v 16:39 | Skye |  Potraviny a zdraví
Nejspíš jste o těchto fialových bobulích ještě nikdy neslyšeli, ale mnoho studií dokazuje, že jsou jednou z nejvýživnějších potravin vůbec! Její síla a energie pochází z palmy rostoucí v jihoamerických deštných pralesech.

Chuť tohoto drobného ovoce je popisována jako mix různých bobulí a čokolády. Nejcennější částí je rudě fialový pigment, který je nepřekonatelným zdrojem:
  • antioxidantů, které oodalují stárnutí našich buněk,
  • aminokyselin, které spolu se stopovými prvky pomáhají k lepší funkci svalů a k jejich regeneraci,
  • a esenciálních mastných kyselin, které spolu s vlákninou pomáhují k lepšímu zdraví našeho kardiovaskulárního a také zažívacího systému.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miloš Miloš | Web | 27. března 2013 v 18:52 | Reagovat

V tom kbelíku bobule vypadají jako borůvky, ale v rozloupnutém stavu je vidět, že asi žádná šťáva v nich není. Když však chutnají jako čokoláda a přitom mají spoustu příznivých účinků, co víc si přát? :-)

2 ann ann | Web | 10. srpna 2013 v 22:19 | Reagovat

ahoj,zacla jsem cist tvuj blog, hlavne pribehy o studiu z usaa , protoze sama chci zamirit na univerzitu do UK nebo USA :)Tak doufam ze jsi nejak s blogem neskoncila,kdyz posledni clanek je z brezna :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama